Kép

Tájékoztató a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló jogszabály változásokról

A Szerencsejáték Felügyelet felhívja a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló jogszabályok hatálya alá tartozó szolgáltatók figyelmét arra, hogy kihirdetésre került a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény végrehajtásának, valamint az Európai Unió és az ENSZ Biztonsági Tanácsa által elrendelt pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtásáról szóló 2017. évi LII. törvény szerinti szűrőrendszer kidolgozásának és működtetése minimumkövetelményeinek részletes szabályairól szóló 2/2021. (II.2.) PM rendelet.

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény végrehajtásához kapcsolódó egyes miniszteri rendeletek módosításáról szóló 3/2021. (II.2.) PM rendelet is kihirdetésre került.

A Szerencsejáték Felügyelet a Tisztelt Ügyfelei ismereteinek bővítése érdekében, a pénzügyminiszter 3/2021. (II.2.) rendeletében foglaltakra figyelemmel a következőkre hívja fel szíves figyelmüket.

Módosításra került a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény, valamint az Európai Unió és az ENSZ Biztonsági Tanácsa által elrendelt pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtásáról szóló 2017. évi LII. törvény alapján elkészítendő belső szabályzat tartalmi elemeiről szóló 21/2017. (VIII.3.) NGM rendelet.

Módosításra került továbbá a játékkaszinót, kártyatermet működtetők, távszerencsejátéknak nem minősülő fogadást, távszerencsejátékot és online kaszinójátékot szervezők részére a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény végrehajtásának, valamint az Európai Unió és az ENSZ Biztonsági Tanácsa által elrendelt pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtásáról szóló 2017. évi LII. törvény szerinti szűrőrendszer kidolgozásának és működtetése minimumkövetelményeinek részletes szabályairól szóló 34/2017. (X.26.) NGM rendelet.

A pénzügyminiszter fent hivatkozott rendeleteivel érintett jogszabály változások vonatkozásában Tisztelt Ügyfeleink részére hivatali kapun keresztül továbbított részletes tájékoztatást fogunk adni.

Egyéb, a fentiekhez kapcsolódó kérdésekben kérjük, látogassák meg a www.szf.gov.hu weboldalt, ahol naprakész információkat találnak.

Kérjük, hogy a pénzügyminiszter fenti rendeleteinek végrehajtását minden rendelkezésükre álló eszközzel mozdítsák elő.

image_pdfimage_print