KépSzerencsejátékban – tombolán kívül – kizárólag a 18. életévet betöltött személyek vehetnek részt!
A túlzásba vitt szerencsejáték mentálhigiéniás problémákat okozhat, illetve szenvedélybetegség kialakulásához vezethet!

KépAmit játékosként a szerencsejátékról tudni érdemes

KI MINŐSÜL JÁTÉKOSNAK?

Az a személy minősül játékosnak, aki a tét befizetésével a szerencsejátékra jogot szerzett. Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékű nyereményre válik jogosulttá. A szerencsejáték során a nyerés vagy vesztés kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentől függ.

MAGYARORSZÁGON MELY SZERENCSEJÁTÉK FAJTÁK ENGEDÉLYEZETTEK?

Magyarországon legálisan, engedély alapján sorsolásos játék, nem sorsolásos játék – a kaszinójáték keretei között (földi és online), kártyajáték – kártyateremben, fogadás, valamint online fogadás és online lóversenyfogadás szervezhető. Pénznyerő automaták kizárólag játékkaszinóban üzemeltethetők.

MIKOR IGÉNYELHET NYEREMÉNYIGAZOLÁST A NYERTES?

Amennyiben Ön játékosként szerencsejátékban történő részvétele során nyert, a 2 millió forintot (HUF), illetve ennek megfelelő valutaösszeget meghaladó nyereményéről annak jogcímét és értékét (forint, deviza) tanúsító igazolást kérhet a szerencsejáték szervezőtől.

További információk az alábbi linken érhetők el: Nyereményigazolás

HOL VEHET RÉSZT MAGYARORSZÁGON JÁTÉKOSKÉNT LEGÁLIS SZERENCSEJÁTÉKBAN?

A játékos legális szerencsejátékban, a szerencsejáték-felügyeleti hatóság engedélyével rendelkező szerencsejáték szervezőknél vehet részt, mely szervezőkről az SZF közhiteles hatósági nyilvántartást vezet, az engedéllyel rendelkező szerencsejáték-szervezők nevét és az általuk folytatott szerencsejátékot, az engedély érvényességére vonatkozó adatokat a honlapján közzéteszi.

TERHELI-E SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ (SZJA) AZ ÖN NYEREMÉNYÉT?

Igen, azonban a legálisan szervezett tombolából, a sorsjátékból, a játékkaszinóból, a bukmékeri rendszerű fogadásból, a lóversenyfogadásból, a bingójátékból, a kártyateremben szervezett kártyajátékból, a távszerencsejátékból valamint – a külföldi jackpot rendszerből származó nyeremény kivételével – az online kaszinójátékból származó nyereményének összegéből az SZJA összegét a szerencsejáték szervező vonja le.

Minden más, engedély nélkül szervezett szerencsejátékból megszerzett nyeremény SZJA köteles jövedelemnek minősül, mely után Ön köteles befizetni a vonatkozó SZJA összegét.

MILYEN JOGKÖVETKEZMÉNYEI LEHETNEK AZ ILLEGÁLIS SZERENCSEJÁTÉKBAN TÖRTÉNŐ JÁTÉKOSI RÉSZVÉTELNEK?

Az engedély nélkül, közterületen, vagy nyilvános helyen tartott tiltott szerencsejátékban való részvétel szabálysértésnek minősül. [A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény, 191. § (2)]

További, engedéllyel nem rendelkező szervezők játékajánlatának elfogadása kizárólag a játékos saját kockázatára történik, amennyiben az illegális szerencsejáték során Önt játékosként jogsérelem éri, a magyar hatóságok nem tudnak fellépni annak szervezőjével szemben. Az illegális szerencsejátékban való részvétel során keletkező követelések hazai bíróság előtt sikerrel nem érvényesíthetőek.

Engedéllyel rendelkező szerencsejátékok, játékkaszinók és kártyatermek

Kép

Engedéllyel rendelkező játékkaszinók és kártyatermek