Szerencsejátékban – tombolán kívül – kizárólag a 18. életévet betöltött személyek vehetnek részt!
A túlzásba vitt szerencsejáték mentálhigiéniás problémákat okozhat, illetve szenvedélybetegség kialakulásához vezethet!

Amit játékosként a szerencsejátékról tudni érdemes

KI MINŐSÜL JÁTÉKOSNAK?

Az a személy minősül játékosnak, aki a tét befizetésével a szerencsejátékra jogot szerzett. Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékű nyereményre válik jogosulttá. A szerencsejáték során a nyerés vagy vesztés kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentől függ.

MAGYARORSZÁGON MELY SZERENCSEJÁTÉK FAJTÁK ENGEDÉLYEZETTEK?

Magyarországon legálisan sorsolásos játék, nem sorsolásos játék (pénznyerő automata), kaszinójáték (földi és online), kártyajáték, fogadás, valamint online sportfogadás és online lóversenyfogadás szervezhető.

MIKOR IGÉNYELHET NYEREMÉNYIGAZOLÁST A NYERTES?

Amennyiben Ön játékosként szerencsejátékban történő részvétele során nyert, a 2 millió forintot (HUF), illetve ennek megfelelő valutaösszeget meghaladó nyereményéről annak jogcímét és értékét (forint, deviza) tanúsító igazolást kérhet a szerencsejáték szervezőtől.

További információk az alábbi linken érhetők el: Nyereményigazolás

HOL VEHET RÉSZT MAGYARORSZÁGON JÁTÉKOSKÉNT LEGÁLIS SZERENCSEJÁTÉKBAN?

Játékos legálisan szerencsejátékban, a szerencsejáték-felügyeleti hatóság engedélyével rendelkező szerencsejáték szervezőknél vehet részt, mely szervezőkről az SZF közhiteles hatósági nyilvántartást vezet.

TERHELI-E SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ (SZJA) AZ ÖN NYEREMÉNYÉT?

Igen, azonban a legálisan szervezett tombolából, a sorsjátékból, a játékkaszinóból, a bukmékeri rendszerű fogadásból, a lóversenyfogadásból, a bingójátékból, a kártyateremben szervezett kártyajátékból, a távszerencsejátékból valamint – a külföldi jackpot rendszerből származó nyeremény kivételével – az online kaszinójátékból származó nyereményének összegéből az SZJA összegét a szerencsejáték szervező vonja le.

Minden más, engedély nélkül szervezett szerencsejátékból megszerzett nyeremény SZJA köteles jövedelemnek minősül, mely után Ön köteles befizetni a vonatkozó SZJA összegét.

MILYEN JOGKÖVETKEZMÉNYEI LEHETNEK AZ ILLEGÁLIS SZERENCSEJÁTÉKBAN TÖRTÉNŐ JÁTÉKOSI RÉSZVÉTELNEK?

Az engedély nélkül, közterületen, vagy nyilvános helyen tartott tiltott szerencsejátékban való részvétel szabálysértésnek minősül. [A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény, 191. § (2)]

További, engedéllyel nem rendelkező szervezők játékajánlatának elfogadása kizárólag a játékos saját kockázatára történik, amennyiben az illegális szerencsejáték során Önt játékosként jogsérelem éri, a magyar hatóságok nem tudnak fellépni annak szervezőjével szemben. Az illegális szerencsejátékban való részvétel során keletkező követelések bírósági úton nem érvényesíthetőek.

Engedéllyel rendelkező szerencsejátékok, játékkaszinók és kártyatermek

Engedéllyel rendelkező játékkaszinók és kártyatermek