Igen, ha a játékosok tétet tesznek (sorsjegyet vásárolnak), ennek fejében nyereményre válnak jogosulttá és a nyerés vagy vesztés túlnyomórészt, illetve kizárólag a véletlentől függ.

A szerencsejáték szervezőtevékenység folytatásához a szerencsejáték-felügyeleti hatóság engedélye szükséges. Ilyen típusú szerencsejáték szervezésére a Magyarország területén kizárólag a Magyar Állam tulajdonában lévő, szerencsejáték-szervező tevékenység rendszeres folytatására létrehozott gazdálkodó szervezet, vagyis az állami játékszervező jogosult, az adott játék szervezésére vonatkozó engedély birtokában.

A hatályos jogszabályok alapján a játékot magánszemélyek, illetve gazdasági társaságok semmilyen módon nem szervezhetik legálisan, az ilyen jellegű tevékenységük tiltott szerencsejátéknak minősül. Az engedély nélkül szervezett szerencsejáték szervezőjével szemben bírság szabható ki, illetve ezen tevékenység büntetőjogi felelősségre vonás alapjául is szolgálhat. Ezen játékokat a szerencsejáték-felügyeleti hatóság ellenőrzi.

Nem változik a játék minősítése abban az esetben sem, ha az ingatlansorsolás teljes egészében az interneten hozzáférhető weboldalakon keresztül, előzetes regisztrációval történik.