Internetes fogadás

1. Ki jogosult internetes sportfogadás szervezésére?

Jelenleg Magyarországon kizárólag a szerencsejáték-felügyeleti hatóság törvényességi felügyelete alatt működő Szerencsejáték Zártkörűen Működő Rt. rendelkezik internetes sportfogadás szervezésére vonatkozó engedéllyel. A játékosok érdekeit védő garanciális szabályok biztosítják, hogy a sportfogadás során elért nyereményéhez hozzájuthasson a játékos.

2. Legálisak-e az egyéb, interneten elérhető különböző sporteseményekre szervezett fogadások?

Az interneten elérhető különböző sporteseményekre szervezett fogadás a hatályos szerencsejáték szervezésére vonatkozó jogszabályok alapján illegális.

3. Jogsérelem ért: nem kapom meg az online szerencsejátékban elért nyereményemet!

A játékban esetlegesen elért nyereményhez kapcsolódó követelés bírósági úton nem érvényesíthető. Amennyiben a játékost bármilyen jogsérelem éri, a magyar hatóságok nem tudnak fellépni a szervezővel szemben. (Bővebben lásd a „PM-SZMM-APEH NFH tájékoztató az online szerencsejátékokról” tájékoztatóban.)

4. Nyertem egy internetes fogadáson, amit nem a Szerencsejáték Zrt. szervezett. Kell személyi jövedelemadót fizetnem a nyeremény után?

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény csak a legális szerencsejátékokból származó jövedelmet mentesíti, így az engedély nélkül szervezett játékokból megszerzett nyereményt adó terheli. Ennek alapján a nyertesnek nyereményéből még személyi jövedelemadót kell fizetnie.