Honlap blokkolás

1. Miért alkalmazza a szerencsejáték-felügyeleti hatóság egyes, szerencsejátékot kínáló honlapokkal szemben az elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tétele (honlap blokkolás) intézkedést?

Szerencsejáték szervezéséhez a szerencsejáték-felügyeleti hatóság engedélye szükséges. Amennyiben egy internetes honlapon a szerencsejáték-felügyeleti hatóság engedélye nélkül szerveznek szerencsejátékot, a szerencsejáték-felügyeleti hatóság elrendeli az engedély nélküli szerencsejáték szervezéssel érintett honlap ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét (honlap blokkolás). A honlap blokkolás elrendelése 365 napra történik, és ismételten elrendelhető.

2. Mi történik az illegális online szerencsejátékokban a játékosi egyenlegeken elhelyezett pénzösszegekkel a blokkolást követően?

Az engedély nélkül játékban, fogadásban esetlegesen elért nyereményhez kapcsolódó követelés érvényesítése kérdésében a szerencsejáték-felügyeleti hatóság nem rendelkezik hatáskörrel. A követelés érvényesítésére az illegális játékszervező honlapján közzétett Általános Szerződési Feltételekben (ÁSZF) és az illegális szervezővel kötött szerződésben meghatározottak lehetnek irányadók.